Moda si tendinte

Anii care urmează sunt tot mai dinamici și imprevizibili în schimbări. Totodată timpul petrecut la locul de muncă se prelungește tot mai mult iar cel petrecut acasă împreună cu cei dragi se diminuează simțitor. De aceea confortul devine mai mult ca niciodată un must have oriunde te-ai afla. Important de menționat este și faptul că mediile virtuale tind să ne influențeze tot mai mult alegerile, uneori apelând chiar la tehnici subtile de manipulare digital, astfel că tendințele regăsite acum în zona de produselor de tapițerie rămân încă ancorate în zona de natural și stil contemporan.

Când vorbim despre canapele de cele mai multe ori ne gândim la forma lor clasică dar neconvenționalul și-a făcut rapid loc și în acest domeniu astfel că piesele de tapițerie actuale au astăzi ca limită a inovației doar imaginația. Chiar dacă simplitatea este mereu la modă, se remarcă totuși o glisare înspre un stil mai industrial care înglobează tot mai mult materiale mai brute cum ar fi fierul forjat, fierul, aluminiul, plasticul și chiar sticla. Și uite așa lemnul pare că pierde tot mai mult teren.

În același timp se remarcă o creștere la nivelul pieței de profil a varietății produselor de tapițerie ceea ce conduce în mod cert la dificultăți în alegerile clienților. Pornind de la o experiență de peste 22 de ani pe care o deținem în domeniu vă prezentăm în continuare o parte din schimbările și orientările care se întrevăd acum la nivelul pieței de profil:

  • se poartă culori vii și energice în detrimentul culorilor închise atât de preferate întrucât se presupune că acestea nu se murdăresc atât de ușor. La mare căutare sunt acum aceste culori: purpuriu, mov, lila, roșu, trandafiriu, roz, vernil, portocaliu, galben, crem sau chiar alb.

Dintre acestea majoritatea clienților caută paleta proaspătă de galben-verde sau verde-oliv care sunt preferate și de către cei care se ocupă de amenajări de interior întrucât le pot asocia foarte ușor cu nuanțe de cărămiziu, maro brun sau gri carbune, reușind să exprime astfel atât frumusețea cât și autenticitatea materialelor existente în natură. Aceasta este o nevoie pe care o resimt în special românii din mediul urban care-și petrec tot mai mult timp închiși într-un birou și care simt acut nevoia de timp petrecut în exterior, în natură, lucru care le crează în mod evident un sentiment de pace, liniște și echilibru.

  • plantele naturale rămân în continuare la mare căutare, acestea fiind integrate tot mai des în designul de interior. Acesta este unul din motivele pentru care materiale specifice pentru tapițerie prezintă acum tot mai multe elemente florale intens și viu colorate care aduc cu sine un aer nou și fresh.
  • se înregistrează o orientare către piesele de mobilier pliabil și/ sau extensibil în vederea câștigării de spațiu util.
  • la ora actuală canapelele modulare sunt din ce în ce mai căutate, opțiune datorată câștigării de spațiu util. Din punct de vedere cromatic se observă preferința clienților către amestecarea texturilor naturale cu pielea ecologică care este aleasă datorită laturii sale practice de întreținere și caracterul său indemodabil.
  • indiferent de alegerile făcute la nivel de model sau design aflat în tendințe, este important să optezi pentru finisaje și stofe de calitate care să contribuie în mod direct la confortul și la utilitatea produsului achiziționat. Și în plus va trebui să nu uitați că tot ce ați ales va trebui apoi îngijit și curățat într-o manieră potrivită și profesionistă ca să vă puteți bucura cât mai mult de investiția făcută.

Dacă va întrebaţi unde se găsesc aceste canapele, cu standarde calitative ridicate dar la un preţ accesibil, atunci răspunsul este simplu. Oricare din canapelele Obelix Sofa vor aduce în casa și/sau biroul tău atât un plus de originalitate cât şi unul estetic. Important este, atunci când faci alegerea, să ţii totuși cont de criteriile evidenţiate mai sus pentru a alege exact ce vrei atunci când vrei. Dar pentru ca tu să fii sigur că ai ales fix ce trebuia ai alături o echipă întreagă de consultanți de vânzări care-ți vor răspunde la toate întrebările, nedumeririle sau curiozitățile tale. 

Te invităm să cauți pe acest site cele mai bune idei de optimizare a spațiului de care tu dispui și apoi te așteptăm în Showroom ca să-ți arătăm cum să le pui rapid în aplicare. Consultanții noștri de vânzări te ajută să faci întotdeauna o alegere inspirată și 100% personalizată pentru că fiecare casă și/sau birou are nevoie de o amenajare unică iar tu trebuie să te simți mereu bine în acel loc.

Dacă ești pasionat de acest domeniu îți oferim șansa ca tu să afli primul ultimile știri legate de produsele noastre de tapițerie

Breaking news
Pentru alte informații și detalii suplimentare cu privire la soluțiile potrivite și originale de amenajare apelează cu încredere echipa noastră suport .
Contact